Győztes nyitány Hangodiéknál

Címvédőhöz méltó autózással kezdte az évet Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László: a páros végig uralta a Peugeot Kupát az idei első futamon, és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet.

Kilencből kilenc gyorsasági szakaszgyőzelmet aratott, és megnyerte az idénynyitó Salgó Ralit a Peugeot 208 Rally Kupában a Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László kettős. A kategóriában tavaly bajnoki címet szerző páros nem vállalt rizikót, az azonban már most kiderült számára: nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja védeni a címét.

„Nem feszegettük a határainkat, de erős tempót diktáltunk, és próbáltunk nem hibázni, ami ezen a versenyen egyáltalán nem volt könnyű” – nyilatkozta Hangodi Bendegúz a Salgó Rali céljában. „Pozitív hatással volt a teljesítményünkre, hogy a többséggel ellentétben mi nem öt hónap kihagyás után ültünk újra versenyautóba, hanem Norvégiában részt vettünk egy raliiskola havas-jeges kurzusán, és az idénynyitó előtt is teszteltünk egy hosszabbat. Ez önbizalmat adott, ami egy ilyen hosszabb egynapos verseny alatt nagyon fontos, hiszen bár az elején úgy éreztem, nem találom a ritmust, mégsem mentünk lassan, sőt. A végére pedig már a nagyon felhordásos bátonyterenyei szakaszt is tudtuk élvezni.”

A kérdésre, vajon mennyire kiélezett küzdelem várható a Peugeot Kupában, Hangodi azt válaszolta, hogy az már most látszik: a riválisok képesek folyamatosan gyorsulni. „Biztosan érnek majd minket meglepetések, készülünk erre, és közben próbálunk mi magunk is tovább fejlődni. Levontam a tanulságokat a Salgó Rali eseményeiből, és próbálunk még jobbak lenni, s még nagyobb hangsúlyt fektetni a fizikai felkészülésre is.”

A rutinos navigátor, Bunkoczi László nem talált egyetlen hibát sem ebben a hétvégében, pedig rá igencsak jellemző az önkritika.

„Gyorsan mentünk, fel volt építve, össze volt rakva a versenyünk – tudatos volt az egész” – mondta Bunkoczi. „Új helyzetbe kerültünk, hiszen ezúttal üldözöttek voltunk, nem üldözők, és ez egyáltalán nem könnyű. Nehéz eltalálni, hogy csak annyit kockáztasson az ember, amivel már tud nyerni, de még nem esik le az útról. Észnél kellett lenni, de ez szerencsére nem okozott gondot, sőt a végére annyira belejöttünk, hogy nem bántuk volna, ha nem kell egy hónapot várni a következő futamra, hanem már a győzelem másnapján folytatjuk.”

Related posts